Stiati de unde provin celebrele “muffins” ?

 Stiati ca?

Stiati ca englezii sunt cei care au inventat briosele sau renumitele muffins?

Briosele au aparut la inceputul secolului al 19-lea, cand un brutar englez, din dorinta de a face un fel de mancare simplu pentru cei saraci, a facut o compozitie din paine uscata, coca de biscuiti si cartofi fierti si zdrobiti, pe care a pus-o pe gratar.

Pentru o buna perioada de timp, acesta era felul principal de mancare al servitorilor saraci, de la curtea Reginei Victoria, pana cand, intr-o zi doamnele de la curte au fost impresionate de pofta cu care briosele erau mancate de saraci, incat si-au dorit foarte mult sa le incerce.

Nu a durat mult pana cand domnitele de la curte  au inlocuit prajiturelele si biscuitii cu care erau obisnuite la intalnirile pentru ceaiul de la ora cinci, cu briosele. Acestea au avut un succes incredibil, astfel ca au inceput sa fie servite si in saloanele rafinate in care isi faceau veacul doamne cu manusi si umbrelute dantelate.

Industriasii din acea perioada au deschis fabrici in toate orasele din Marea Britanie si abia faceau fata cererilor. Desi astazi briosele se fac dupa diverse de retete si se adauga si alte ingrediente, acestea si-au pastrat forma care le-a consacrat.

Doamnelor sau domnisoarelor care adora briosele, dar si sa prepare diferite mancaruri si deserturi, le recomandam Gorenje BO7476AX, un produs ce face parte din noua generatie si care este in oferta MarketOnline la un pret promotional.

Va dorim un weekend minunat si spor in bucatarie.

Nu sunt comentarii

Scrie un comentariu

Pentru a putea plasa un comentariu trebuie sa completezi campurile de mai jos. Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.